Equip

Esperanza Martínez Villalba

LOGOPEDA

Núm. Col. 08/4012

Logopeda graduada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·legiada pel Col·legi de logopedes de Catalunya (CLC). Especialitzada en Neurologopèdia per l’Hospital de Sant Pau i formada en educació infantil.
L’Espe s’ha format de manera específica en la detecció, prevenció i dificultats d’aprenentatge i en les alteracions de la parla i el llenguatge infantil. També està formada en el Sistema de comunicació PECS (Picture Exchange Communication System per persones amb TEA).

En determinats casos també utilitza el tapping per a logopedes (Embenat neuromuscular en els tractaments orofacials i cervicals).

A l’hora de treballar l’Espe utilitza els coneixements adquirits en intel·ligència emocional, ja que considera clau tenir present les emocions al llarg del tractament. També li agrada utilitzar el joc i la música, com a elements claus per motivar a la persona que té al davant.

En relació a la seva experiència, ha treballat durant molt de temps en una escola infantil, amb edats compreses entre els 4 mesos i els 5 anys, aspecte molt positiu per conèixer de forma molt pròxima el desenvolupament del llenguatge. També té experiència en l’àmbit sanitari amb persones on s’ha vist afectada la seva àrea del llenguatge, a causa d’un tipus de demència, d’un dany cerebral causat per un traumatisme o ictus, o bé per malalties neurodegeneratives que desencadenen problemes en el llenguatge. També ha col·laborat amb pacients amb alteracions de la veu a altres institucions sanitàries.
L’Espe continua aprenent dia a dia dels seus pacients i no deixa d’alimentar-se en adquirir nous coneixements, per a ella l’actualitzar-se és clau en la seva feina.

A l’Espe li agrada definir la logopèdia en una frase:
“La logopèdia és...
Escoltar una llàgrima, articular una emoció, vocalitzar un desig, llegir l’ànima, escriure un somriure, en fi... el que l’home té d’humà”

Laia Solà Ruano

PSICÒLOGA

Núm. Col. 21555

Llicenciada en psicologia l’any 2010 per la Universitat Autònoma de Barcelona, col·legida pel col·legi de psicòlegs de Catalunya (COP). Acreditada com a Psicòloga Sanitària per la Generalitat de Catalunya i amant de la ment i de les emociones des de fa molts anys.

La Laia està en aprenentatge continu i té una àmplia formació en psicologia de la salut, les psicoteràpies i la psicopatologia de la infància, l’adolescència i l’edat adulta. S’ha format de forma específica en els trastorns de conducta infanto juvenils, ens els trastorns de l’espectre autista i en l’àmbit de les reeducacions des de la vesant cognitiu conductual i les dificultats d’aprenentatge.

A l’hora de treballar, aposta per un ampli ventall de tècniques, i encara que la corrent que millor defineix el tipus de teràpia que fa és la cognitiu conductual, també fa ús d’altres tècniques pròpies d’altres corrents (com la sistèmica) i de tècniques avançades i menys convencionals com l’EFT tapping, l’EMDR i la programació neurolínguistica. També està formada en psicologia forense.

A l’hora d’explicar la seva feina li agrada molt utilitzar les metàfores, així que per explicar el que fa sempre utilitza el <calaix> i la <motxilla>. A les sessions convida a la persona que té al davant a obrir el calaix imaginari on anem col·locant al llarg del dia tots aquells pensaments o emocions que ens han desbordat. Fins i tot, moments que hem preferit oblidar. I a teràpia, convida a obrir aquest calaix amb delicadesa per ordenar-lo d’una manera més pràctica. La motxilla l’utilitza perquè la persona que té al davant pugui guardar totes aquelles eines que li permetin afrontar el dia a dia d’una manera més sana i serena.

A través de l’escolta activa i empàtica, s’endinsa en el món de la persona que té al davant i, sense jutjar, la guia per aconseguir allò que busca. Ajudant-la a crear nous camins, camins més sans, lliures de pensaments exagerats, irracionals i sovint erronis.

A nivell d’experiència, treballa a la clínica privada des del 2010. Té experiència en l’àmbit infantil i adolescent, i en l’àmbit d’adult i de parelles. També ha intervingut en l’àmbit de les demències i altres malalties neurodegeneratives i ha participat en judicis i exploracions pericials per casos de divorcis, accidents i assetjament laboral. Durant un any va col·laborar amb el departament de la generalitat d’educació en escoles amb risc d’exclusió social. Actualment també treballa amb projectes de TEA ediciones, empresa que es dedica a l’edició i elaboració de tests i proves d’avaluació psicològica.

Col·laboradors

Ildefonso Teruel Sánchez

PSICÒLEG

Núm. Col. 23872

Psicòleg graduat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), col·legiat pel Col·legi oficial de psicòlegs de Catalunya i Màster en tècniques de relaxació, meditació i Mindfulness per la Universitat de Barcelona (UB).
L’Ilde s'ha especialitzat en psicologia de la salut, és un apassionat dels estils de vida saludables, de l'activitat física, de la pràctica quotidiana de l'atenció plena i té un gran interès per aprofundir en el coneixement de la psicologia humana, el que el porta a estar en formació contínua.
Li agrada ajudar a les persona a millorar el seu benestar des d'una perspectiva positiva de prevenció i promoció de la salut, afavorint els seus potencials amb una visió àmplia, oberta i optimista de l'existència humana.
Realitza el seu treball en sessions de teràpia i coaching individual i també en sessions en grup, dissenyant programes de creixement personal, gestió emocional, tècniques de relaxació i Mindfulness tant per a adults com para adolescents i infants.
Compatibilitza la seva professió amb la pràctica com a monitor esportiu infantil, així com amb dos de les seves grans aficions: l'atletisme i el triatló de competició.

Elisabet Rocha Rodríguez

PSICÒLOGA

Núm. Col. 20016

Llicenciada en Psicologia el 2011, col·legiada nº 20016 pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Màster en Psiquiatria i psicologia clínica a la infància i l'adolescència de la Universitat de Barcelona.

L’Elisabet s'ha format específicament en joc terapèutic, intervenció en dificultats d'aprenentatge i en tècniques d'estudi i estratègies d'aprenentatge. També s’ha format en entrevista motivacional i en el tractament basat en la mentalització, útil per a la intervenció amb adolescents.

La corrent psicològica que caracteritza la seva formació és cognitiva-conductual, però sempre s’ha interessat per aprendre sobre altres models que permeten enriquir el seu coneixement en la disciplina.

L’Elisabet té experiència en el camp infantojuvenil. Ha treballat en la realització de reeducacions psicopedagògiques i psicoteràpia en la vida privada i en un centre obert amb els riscos d’exclusió social. Ha realitzat pràctiques en l'àmbit escolar i en l’ambient hospitalari. També ha estat voluntària a Psicòlegs Sense Fronteres de Catalunya. Actualment imparteix cursos d’estudi i estratègies d’aprenentatge.

Mariona Comadran Alier

PSICÒLOGA

Núm. Col. 17789

Llicenciada en psicologia, col·legiada nº 17789 pel Col·legi oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) i acreditada com a psicòloga general sanitària (PGS) per la Generalitat de Catalunya, la Mariona és una buscadora constant no tant sols de coneixement professional sinó també de creixement interior.

Tota la seva basant formativa i personal està basada en una filosofia de caire integrador, que li permet escoltar el patiment humà des d’una presència i acollida més humana.

S’ha especialitzat en profunditat en psicooncologia, cures pal·liatives i dol per tal de poder acompanyar en tot el procés tant a la família com a la persona afectada de càncer o altres malalties del sistema immune, i malalties terminals. També s’ha format en intervencions dirigies a fomentar la salut tals com: hàbits alimentaris saludables, tècniques per deixar el tabac i altres drogues.

La meditació, el mindfulness i les tècniques de relaxació, no només l’han ajudat a desenvolupar el seu currículum interior i formen part de la seva filosofia de vida, sinó que també l’han ajudat a cultivar l’atenció i a tenir una actitud de presència constant davant la persona que té al davant. Aquest tipus de teràpia també les inclou, si esdevé, en el treball que fa dins la sessió i en sessions grupals.

S’ha especialitzat també en psicoteràpia i ha ampliat la seva formació assistint a congressos i jornades formatives varies. Així mateix s’ha format en tècniques diverses tals com la hipnosis, PNL, entre altres.

Ha exercit de psicòloga tant en l’àmbit de la sanitat pública, en ambulatoris i hospitals, com també en l’àmbit de la sanitat privada, realitzant tant processos psicoterapèutics, teràpies grupals i exploracions psicològiques, a nivell infanto – juvenil, adults, vellesa, parella i família. Ha realitzat també varis tallers terapèutics i ha sigut tutora de cursos de psicologia.

Ha realitzat diversos voluntariats, destacant la col·laboració amb la Fundació Paliaclínic i Grup Temps, realitzant acompanyament a persones al final de la vida en l’àmbit domiciliari; a l’Hospital de Sant Pau, acompanyant emocionalment a pacients hospitalitzats, la majoria pacients oncològics; ha cooperat en un centre de Perú impartint cursos de formació i donant suport emocional a famílies afectades per violència de gènere, alcoholisme, abandonament i pobresa.

Alba López Lázaro

LOGOPEDA

Núm. Col. 08/4225

Graduada en Logopèdia l'any 2014, col·legiat número 08/4225 pel Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC).
L'Alba és una logopeda amb inquietuds en l'àmbit sanitari, en formació constant per a oferir el millor servei als pacients, sempre amb una base científica on recolzar-se.

La seva formació comença amb el màster en Neurologopèdia, a l'Escola de patologia del llenguatge, realitzant pràctiques internes amb pacients que havien patit, ACVs, traumatismes craneo-encefàlics i malalties neurodegeneratives, que cursaven amb afàsia, disàrtria i en alguns casos disfàgia.

Va ser durant aquell any on va descobrir el tema que més l'apassionava d'entre tots els altres; la disfàgia orofaríngea.
És per això que al següent curs acadèmic va decidir especialitzar-se en patologia de la deglució, fent el màster en Disfàgia Orofaríngea a l'escola de Patologia del llenguatge, on va atendre pacients amb paràlisi cerebral, malalties neurodegeneratives, síndrome de Down corea de Huntington, Esclerosi múltiple, tant en infants com en adults.

S'ha format en les tècniques d'intervenció de les més pioneres en el sector, incloent-hi l'electroestimulació i l'embenatge neuromuscular aplicat a disfàgia.

Exerceix la seva professió en l'àmbit clínic privat, realitzant processos d'exploració, avaluació i intervencions individuals tant en l'àmbit infantil com adult.