Tallers

5 sentits ofereix una sèrie de tallers dirigits tant a l’àmbit infantil, adolescent com adult. Els tallers també poden ser personalitzats.

MINDFULNESS PER A LA VIDA QUOTIDIANA
El programa Mindfulness per a la vida quotidiana consisteix en sessions setmanals vivencials d'exercicis de mindfulness o consciència plena per aprendre a afrontar la vida d'una manera diferent.
Mindfulness és una tècnica que pretén assolir un estat profund de consciència en el procés a través de diferents exercicis per tal d’aconseguir una consciència relaxada i sense judicis sobre la situació, els pensaments, les sensacions i les emocions.
La pràctica de la consciència plena ens ensenya a focalitzar l'atenció en l'aquí i l’ara, en el que sentim, pensem i fem en el moment present.
Amb l'entrenament constant en mindfulness s'aprèn a observar intencionadament i sense judicis el que esdevé, identificant les respostes automàtiques. Amb aquesta pràctica es desenvolupa un estil de vida més conscient alliberat de l’estrès i del pensar accelerat, el que aporta millores en la regulació emocional i en el benestar psicològic.

Objectius de les sessions
Aprendre a gestionar l'estrès i l'ansietat, trobar el punt d'equilibri.
Aprendre a respondre en lloc de a reaccionar.
Millorar el diàleg intern i la comunicació interpersonal.

A qui va dirigit
A nens/es, adolescents i adults. Es treballarà en petits grups (màx. 6 persones)

HABILITATS SOCIALS, COMUNICACIÓ I MINDFULNESS PER INFANTS DE 8 A 12 ANYS
El proper mes de febrer, al centre de psicologia i logopèdia 5 sentits, posem en marxa un cicle de tallers d’habilitats socials, comunicació i mindfulness per a infants.

Objectius de les sessions
Practicar l’escolta activa, la comunicació assertiva, les diferents maneres de relacionar-nos amb els altres, la gestió emocional, la meditació, la respiració conscient, i el moviment mindfulness.
Aprendre a parar i posar atenció en els pensaments, les sensacions, les emocions pròpies i la dels altres, a estar atents i presents amb consciència.
Entrenar la capacitat d’observació interior l’infant aprèn a tenir paciència, confiança i a controlar millor els seus impulsos.

A qui va dirigit
A nens/es de 8 a 12 anys. Es treballarà en grups reduïts (màx. 4 persones)